Cyberrisicoverzekering afsluiten: zegen of dooddoener?

Aan de andere kant van de wereld verzekeren bedrijven zich vaak tegen cyberrisico’s. Hier doet het MKB dit meestal niet. Zonde, want er zijn best hoge risico’s. Ca. 2 jaar geleden was Nederland ruim 10 miljard euro kwijt aan cybercriminaliteit. Als  dat niet ‘diep in de buidel tasten’ is… Anderzijds realiseren steeds meer zelfstandig ondernemers zich dat het niet afsluiten van een cyberrisicoverzekering verregaande gevolgen kan hebben.

Cyberrisico verzekeren

Er is een verschil tussen de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) en de Cyberpolis:
De BAV biedt dekking als de schade van anderen u wordt aangerekend. Uw schade is in ieder geval niet gedekt. Hierbij kunt u denken aan dataherstel, meldplicht datalekkosten, reputatieschade, etc. Een paar van die kosten kunnen aanvullend op de BAV worden toegevoegd, maar dit geldt niet voor alle kosten. Het is situatieafhankelijk.

Een goede cyberrisicoverzekering verleent u toegang tot een alarmnummer dat u belt indien u een hack of datalek vermoedt. De desbetreffende specialisten helpen u de eerste dag of de eerste twee dagen kosteloos ter schadebeperking. 

Kosten cyberrisicoverzekering

De kosten zijn afhankelijk van uw bedrijfsomzet. Met een omzet tot 1 miljoen euro vallen de kosten mee: ongeveer 600 tot 1200 euro op jaarbasis. Ook is het brancheafhankelijk. Het spreekt voor zich dat medische gegevens duur zijn i.v.m. de privacygevoeligheid. 

Schade beperken

Verzekeraars ondersteunen ondernemers maar al te graag om de cyberrisico’s te beperken. Adviseurs en verzekeraars geven preventieadviezen tijdens het afsluiten van een cyberrisicoverzekering. Bespreek te allen tijde met uw adviseur uw verzekering.

Wilt u uw bedrijf ook beschermen tegen cyberaanvallen en cyberrisico’s? Doe dat dan nu. Het kan iedereen overkomen en voorkomen is beter dan genezen. 

Terug naar nieuws lijst


Alle kortingen
Studenten / Jongeren Alle kortingen
Single / samen Alle kortingen
Gezinnen Alle kortingen
ZZP-ers / ondernemers

MKB Collectief Verzekerd