AOV premie berekenen: Een simpele stapsgewijze handleiding

1. Inkomen bepalen:

Als eerste stap dien je jouw bruto inkomen per jaar vast te stellen. Dit is het bedrag waarvoor je je wilt verzekeren in geval van arbeidsongeschiktheid.

2. Gewenste dekking kiezen:

Vervolgens selecteer je de gewenste dekking. Dit bepaalt het percentage van je inkomen dat je wilt ontvangen als uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Een hogere dekking resulteert in een hogere premie.

3. Eigen risicoperiode instellen:

De eigen risicoperiode is de periode waarin je zelf financieel verantwoordelijk bent voordat de verzekering begint uit te keren. Hoe langer deze periode, hoe lager de premie.

4. Leeftijd en beroep:

Je leeftijd en beroep zijn ook van invloed op de premie. Sommige beroepen hebben een hoger risico op arbeidsongeschiktheid dan andere. Je leeftijd speelt natuurlijk ook mee als het om de looptijd van de verzekering gaat. 

5. Aanvullende opties overwegen:

Veel verzekeraars bieden aanvullende opties, zoals indexering of dekking voor ongevallen. Deze kunnen de premie beïnvloeden.


Het gemak van online vergelijkers

Op MKBcollectiefverzekerd.nl vind je een online tool waarmee je eenvoudig de premie van je AOV kunt berekenen. Door slechts enkele gegevens in te voeren, krijg je direct een overzicht van de geschatte premie op basis van jouw specifieke situatie.

Deze calculators zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk, zelfs als je niet bekend bent met verzekeringsjargon. Bovendien geven ze je de flexibiliteit om verschillende opties en scenario's te vergelijken, zodat je de beste AOV-dekking kunt kiezen die past bij jouw behoeften en budget.

Kortom, het berekenen van de premie voor een AOV als zzp'er is tegenwoordig een eenvoudig en snel proces dankzij de beschikbaarheid van een online tool. Met slechts een paar klikken kun je de juiste dekking vinden om jouw financiële gemoedsrust te waarborgen in geval van arbeidsongeschiktheid.

 

MKB Collectief Verzekerd