Collectiviteitskorting verzuim ontzorg-verzekering

Wat is een MKB Verzuim ontzorg-verzekering?

Er is een groot financieel risico op ziekteverzuim onder het personeel van Mkb’ers. Als werkgever bent u verantwoordelijk om de loonbetalingen tot twee jaar te voldoen aan uw langdurige zieke medewerker. In de meeste gevallen is dat erg zwaar voor kleine ondernemingen.

De MKB Verzuim ontzorg-verzekering is ontstaan door de goede samenwerking tussen de overheid, verzekeraars en werkgeversorganisaties.

Wat is het verschil tussen een normale verzuimverzekering en een MKB verzuim ontzorg-verzekering?

Bij een normale verzuimverzekering bent u enkel gedekt voor de loonbetalingen voor uw zieke medewerkers. Bij een MKB verzuim ontzorg-verzekering wordt u ontzorgt op het gebied van re-integratie en verzuimbegeleiding. Dan kunt u zich als werkgever volledig richten op de bedrijfstaken. Wel zo even fijn natuurlijk!

Voordelen MKB Verzuim ontzorg-verzekering

  • Met de MKB Verzuim ontzorg-verzekering zijn uw loondoorbetaling gedekt indien uw medewerker langdurig ziek is.
  • U ontvangt de vergoeding van de verzekeraar om uw zieke medewerker te betalen.
  • U bepaalt uw eigen risico en dekkingspercentages.
  • Bij re-integratie van uw zieke medewerker wordt u goed geholpen door een casemanager.
  • U voldoet aan de ‘Wet verbetering poortwachter’ (advies van bedrijfsarts opvolgen, zonder loonsancties als gevolg).
  • Ontvang collectieve korting op deze verzekering.
  • Om de premie betaalbaar te houden, worden werkgevers vanaf 2021 landelijk financieel ondersteund met 450 miljoen euro per jaar. (Dit komt neer op ruim €1.000,- per bedrijf per jaar en geldt alleen voor MKB-bedrijven tot 25 FTE’s).

Hoe wordt de premie berekend?

De premie wordt berekend op basis van de hoge en lage verzuimcijfers onder een grote groep ondernemers in Nederland. Hierdoor kunnen kleine- en middelgrote bedrijven met relatief veel verzuim zich ook verzekeren.

Collectieve korting op een Verzuim ontzorg-verzekering!

De meeste werkgevers kiezen ervoor om zich te verzekeren tegen de financiële risico’s van de verplichte loondoorbetaling. Bij bedrijven met minder dan zeven werknemers in dienst heeft 75% een verzuimverzekering. Bij bedrijven tussen de zeven en vijftien werknemer betreft dit zelfs een percentage van 85%. 

Ben jij van plan om over te stappen naar de verzuim ontzorg-verzekering? Dat kan verstandig zijn, want de kosten van een zieke werknemers hebben een grote financiële impact op een klein bedrijf.

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn met betrekking tot collectiviteitskorting op een verzuim ontzorg-verzekering? Klik hieronder op de button en vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.

MKB Collectief Verzekerd