Klik op onderstaande buttom om u aan te sluiten bij het Menzis-collectief. In de volgende stap kiest u uit 2 opties: u bent nu al verzekerd bij Menzis en wilt graag dat de korting op uw huidige polis wordt toegepast óf u wilt een nieuwe zorgverzekering bij Menzis aanvragen met collectieve korting.

Aansluiten bij Menzis collectief

Collectiviteitskorting op de Menzis zorgverzekering voor MKB en ZZP

De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft met zorgverzekeringsmaatschappij Menzis afspraken gemaakt om een gereduceerde zorgpremie voor ondernemers en mensen werkzaam in het MKB te realiseren. Zzp'ers en medewerkers uit het MKB profiteren in 2022 van 5% korting op de Menzis basisverzekering en 9% collectieve korting op de aanvullende pakketten van Menzis. Het collectivtiteitsnummer van het Menzis collectief is 54053

Collectieve korting op de Menzis zorgverzekering eenvoudig aanvragen met KvK-nummer

Om van de collectiviteitskorting op de Menzis zorgverzekering te kunnen profiteren heeft u een KvK-nummer nodig. Bij de registratie vult u het KvK-nummer in (dat kan van uzelf zijn of van uw werkgever) om u aan te sluiten bij het Menzis collectief. Na registratie wordt de korting op de zorgpremie direct verwerkt. 

Basisverzekeringen Menzis

Bij Menzis heeft u keuze uit drie verschillende basisverzekeringen. De goedkoopste zorgverzekering is Menzis Basis Voordelig. Met deze zorgverzekering heeft u een selecte keuze uit zorgaanbieders voor een scherpe premie van €119,- per maand bij een eigen risico van €385,-. De meest gekozen basisverzekering van Menzis is Menzis Basis. Dit pakket biedt dekking bij zo'n 35.000 gecontracteerde zorgverleners. Per maand bedraagt de premie €126,59 na aftrek van collectiviteitskorting. Tenslotte biedt de zorgverzekeraar Menzis Basis Vrij aan. Met deze restitutiepolis maakt u zelf de keuze van welke zorgaanbieders u gebruik wilt maken. De zorgkosten kunt u gewoon declareren bij Menzis. In 2022 bedraagt de zorgpremie voor deze verzekering €136,56 op basis van €385,- eigen risico ná aftrek ook van collectivteitskorting.  

Aanvullende verzekeringen Menzis

Menzis biedt verschillende aanvullende verzekeringen aan ter aanvulling op de basispakketten. Bij Menzis Basis en Menzis Basis vrij kunt u kiezen uit drie aanvullende pakketten:

 • ExtraVerzorgd1
 • ExtraVerzorgd2
 • ExtraVerzorgd3

Voor Menzis Basis Voordelig heeft u de keuzemogelijkheid uit twee aanvullende pakketten:

 • Aanvullend
 • ExtraAanvullend

Bij Menzis is het mogelijk om 9% collectiviteitskorting te ontvangen op uw afgesloten aanvullende verzekering. 

  MKB'ers ontvangen collectieve korting op de zorgpremie van Menzis

  Iedereen die in het MKB werkzaam is, kan via MKBcollectiefverzekerd.nl een collectieve Menzis zorgverzekering afsluiten. Het invullen van een KvK-nummer bij de registratie is een vereiste. Deelname aan het Menzis collectief is kosteloos. Door u bij het collectief aan te sluiten bespaart u op de Menzis zorgpremie.

  Collectiviteitskorting op de zorgpremie als ZZP'er

  Zzp'ers kunnen collectieve korting op de zorgpremie van Menzis ontvangen. De collectiviteitskorting is eenvoudig aan te vragen. Alle ZZP'ers beschikken over een KvK-nummer. Door dit nummer bij de registratie in te vullen sluit u zich aan bij het Menzis collectief. 

  MKB Collectief Verzekerd