Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Bij het vergelijken van AOV's is het belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de voorwaarden zoals de definitie van arbeidsongeschiktheid, de wachttijd, dekking bij beroepsziekten, en ondersteuning bij re-integratie. Ook is het raadzaam om te kijken naar ervaringen van andere verzekerden met de klantenservice en de afhandeling van claims.

Online vergelijkingstools kunnen helpen bij het in kaart brengen van de verschillen tussen verzekeraars. Daarnaast is het aan te raden om advies in te winnen bij een onafhankelijke financieel adviseur, die kan helpen bij het vinden van een AOV die het beste aansluit bij uw persoonlijke en zakelijke situatie.

Door zorgvuldig te vergelijken en te kiezen voor een AOV die past bij uw specifieke behoeften, zorgt u voor financiële zekerheid en gemoedsrust, mocht u onverhoopt arbeidsongeschikt raken.

1. Interpolis

Interpolis is een van de grootste verzekeraars in Nederland en biedt de AOV aan als onderdeel van hun 'ZekerInBedrijf' pakket. Interpolis staat bekend om haar duidelijke voorwaarden en het bieden van preventieve diensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Ze richten zich op maatwerk, waarbij de dekking afgestemd kan worden op de persoonlijke situatie van de verzekerde.

2. Centraal Beheer

Een andere bekende verzekeraar is Centraal Beheer, onderdeel van de Achmea groep. Centraal Beheer biedt een AOV met verschillende keuzemogelijkheden in dekking, zoals beroepsarbeidsongeschiktheid en passende arbeid. Ook bieden ze hulp bij re-integratie en hebben een relatief eenvoudige online aanvraagprocedure.

3. Aegon

Aegon biedt uitgebreide mogelijkheden voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, met flexibele voorwaarden en de keuze uit verschillende dekkingen. Kenmerkend voor Aegon is hun focus op een gezonde levensstijl en preventie. Ze bieden bijvoorbeeld korting op de premie voor verzekerden die aantoonbaar gezond leven.

4. Movir

Movir is gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en richt zich vooral op hoger opgeleiden en specifieke beroepsgroepen, zoals medici, advocaten en accountants. Movir onderscheidt zich door een persoonlijke benadering, uitgebreide preventieprogramma's en ondersteuning bij arbeidsongeschiktheid.

5. Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden (NN) biedt een breed scala aan verzekeringsproducten, waaronder de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Kenmerkend voor NN is hun flexibiliteit in dekkingsopties en de mogelijkheid om de verzekering te koppelen aan pensioenopbouw. NN biedt ook ondersteuning bij preventie en re-integratie.

MKB Collectief Verzekerd