WA verzekering vergelijken

Wanneer je schade aan een ander veroorzaakt kun je hier juridisch aansprakelijk voor gesteld worden. Indien je hier niet voor verzekerd bent kunnen de kosten hoog oplopen. Een klein ongeluk kan grote financiële gevolgen hebben. Voor een relatief lage premie kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Je gezinsleden kun je tegen een kleine meerprijs meeverzekeren. Aangezien het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering relatief goedkoop is bespaar je kosten door je te verzekeren. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je tegen een kleine maandelijkse premie verzekerd voor schade aan derden.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen

Verzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende premies en voorwaarden voor een wa-verzekering. Zo betaal je niet bij alle verzekeraars een eigen risico en verschilt de hoogte van het bedrag dat verzekerd is. Je WA verzekering vergelijken kan hierdoor lonen. Door te vergelijken kun je namelijk de aansprakelijkheidsverzekering kiezen die het meeste op jouw situatie van toepassing is.

Verzekeringsvoorwaarden WA-verzekering

Om goed te weten wat er wel en niet gedekt wordt is het verstandig om de verzekeringsvoorwaarden goed door te lezen. Voordat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit is het raadzaam om de voorwaarden van de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Overstappen van verzekeringsmaatschappij

Ook als je al een WA-verzekering hebt is het mogelijk de verschillende verzekeraars te vergelijken. Het kan lonen om over te stappen naar een andere aanbieder. Wellicht is je gezinssituatie veranderd of is er een aansprakelijkheidsverzekering die dekkingen heeft die beter op jouw persoonlijke situatie aansluiten. In de volgende vergelijkingstabel kun je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken.

Claim indienen

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt meer dan je denkt. Het is algemeen bekend dat veel mensen regelmatig vergeten een claim in te dienen. Wanneer er schade ontstaat is het noodzakelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Maak een foto van de schade, stel een eventuele getuigenverklaring op en zorg dat je bonnetjes van waardevolle aankopen bewaart. Indien je schade aan een ander veroorzaakt neem dan eerst contact met de verzekeringsmaatschappij op, voordat je de schade betaalt. In veel gevallen wordt de schade door de WA-verzekering gedekt.

WA verzekering vergelijken Terug naar nieuws lijst


Alle kortingen
Studenten / Jongeren Alle kortingen
Single / samen Alle kortingen
Gezinnen Alle kortingen
ZZP-ers / ondernemers

MKB Collectief Verzekerd