Wat zijn de voordelen van een verzuimverzekering?

Met een verzuimverzekering ben jij als werkgever verzekerd voor de kosten die ontstaan wanneer er een medewerker ziek wordt. Denk hierbij aan het doorbetalen van het loon en de kosten van re-integratie en verzuimbegeleiding. Kortom, er zitten een hoop voordelen aan een verzuimverzekering. In dit artikel lees je waarom jij als werkgever een verzuimverzekering af zou moeten sluiten. 

Waarom een verzuimverzekering?

Over het algemeen is het geen probleem als een werknemer zich een aantal dagen ziek meldt. Echter komt het ook regelmatig voor dat een werknemer langere tijd niet aanwezig kan zijn vanwege wat voor reden dan ook. In dat geval is er sprake van een langdurig ziekteverzuim bij de werknemer. 

Volgens de wet is een werkgever, voor een periode van maximaal twee jaar, verplicht om het loon van een zieke werknemer door te betalen. Om de werkzaamheden van de zieke werknemer over te nemen is het in de meeste gevallen noodzakelijk om vervangend personeel te regelen. 

Vergoeding van de loonkosten

De kosten van een werknemer die zich voor een langere periode ziek meldt kunnen hoog oplopen. Gemiddeld kost een werknemer met ziekteverzuim €230,00 per dag. Voor een werkgever kost dit dus ontzettend veel geld. De ideale uitkomst hiervoor is een verzuimverzekering. Door middel van zo'n verzuimverzekering wordt er een groot deel van de loonkosten vergoed.

Verzuimverzekeringen vergelijken

Ben jij als werkgever opzoek naar een verzuimverzekering? Het is verstandig om hier eerst wat onderzoek in te doen. Zo kun je verzuimverzekeringen met elkaar vergelijken. Hier vind je meer informatie op het gebied van verzuimverzekeringen vergelijken. Ook is het mogelijk om korting op een verzuimverzekering te krijgen.

 

 

Terug naar nieuws lijst
MKB Collectief Verzekerd